Beugelriemen

Beugelriemen
De meest gebruikte stijgbeugelriemen zijn van leder, maar er zijn er ook van nylon of een combinatie van deze materialen.

Ook zijn er enkelvoudige stijgriemen, speciaal gemaakt voor de dressuurzadels. Het gevoel met het paard blijft optimaal, doordat er minder ruimte tussen het been en het zadel is. Ook kan er gebruik gemaakt worden van een beugelriempassant. De gesp wordt dan naar onderen verplaatst en de beugelriempassant wordt over de gesp geschoven om te voorkomen dat de gesp losgaat of het zadel of laarzen beschadigd. Op deze manier zit er geen gesp meer bovenaan het zadel bij het dijbeen.

Het goed onderhouden van de stijgriemen is een must. Zo moeten ze regelmatig omgewisseld worden zodat de riem aan de kant van het opstappen niet meer uitrekt dan de andere kant. Regelmatig vergelijken van de beide kanten op lengte is dan ook belangrijk, niet alleen voor de zit van de ruiter, maar ook voor het behoud van je zadel. Bij ongelijke drukverdeling van het zadel kan het voorkomen dat de kussens scheef worden en in het ergste geval kan het hele binnenwerk kromgetrokken worden.

Stijgriemen dienen ook gevet te worden in plaats van geolied, omdat olie week maakt en de stijgriemen zo hun natuurlijke elasticiteit verliezen.

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Harry's Horse beugelriemhoes
  € 9,95
 2. QHP beugelriem enkel - Zwart
  € 44,95
 3. QHP beugelriem biothane
  € 36,95
 4. BR beugelriemen
  € 49,95
 5. Beugelriemen Excellent
  € 39,95
 6. Beugelriemen Close Contact
  € 36,95
 7. Beugelriemen Premiere leer
  € 27,95
 8. Crystal beugelriemen
  € 32,95
 9. Tekna Stijgriemen
  € 42,95
 10. Beugelriemen (in zwart en bruin)
  € 26,95

14 Items

per pagina
Aflopend sorteren