X

Stijgbeugels en zooltjes

Stijgbeugels en zooltjes
Stijgbeugels zijn meestal van metaal gemaakt, maar ze zijn er ook in kunststof. Deze hebben als grote voordeel dat ze een stuk lichter van gewicht zijn.

Bij het aanschaffen van beugels moet erop gelet worden dat deze voldoende ruim zijn. Er moet aan weerszijde van de voet nog zo’n 1 a 1,5 cm overblijven, zodat bij een eventuele val de voet niet klem kan komen te zitten.

De standaard stijgbeugels hebben een oog recht boven het zooltje zitten, maar er bestaan ook beugels die het oog iets naar de binnenkant hebben zitten. Deze asymmetrische beugels hebben als grote voordeel dat de knie en het dijbeen dichter tegen het zadel worden gedrukt.

Veiligheidsbeugels zorgen ervoor dat de ruiter niet vast kan komen te zitten bij een val. De meest bekende is de beugel met het elastiek aan de buitenkant die los schiet zodra de ruiter van het paard valt. Andere hebben hetzelfde principe maar bestaan dan uit een beugel die openklapt. De kantelbeugel zorgt voor een betere beenligging doordat de hak beter kan worden uitgedrukt.

Een opstapbeugel vergemakkelijkt het opstappen. De beugel kan worden uitgeklapt waardoor er een soort trappetje onstaat. Na het opstappen kan deze gewoon weer worden ingeklapt.

Een hele nieuwe generatie is de beugel die de ruiter meer bewegingsvrijheid geeft. De beugels hebben in het midden een flexibel gedeelte dat de klappen opvangt (vooral bij springen) en de ruiter meer bewegingsvrijheid geeft.

De zooltjes of beugelblokjes horen bij de beugel en voorkomen dat ruiter met de voet uit de beugel glijdt.

Producten 1-12 van 30

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per pagina
© 2006-2019 ALMAR vof Industrieweg 11A 7903 AH Hoogeveen | Nederland | Tel: 0528-267353 KvK: 04053617 | Btw nr: 8057.95.935.B01 | Bank:NL45 RABO 0306 7090 74